Historien bag MALT
Med en brændende passion for det klassiske håndværk
tør vi respektfuld give smørrebrød et morderne twist
SMØRREBRØD MED PASSION & KÆRLIGHED
Håndarbejdet i et godt stykke dansk smørrebrød
Velkommen til Frokost restaurant MALT.
Vi serverer klassisk dansk, højtbelagt smørrebrød – med et moderne strejf, hvor alt
er lavet fra bunden af, ligesom vores rugbrød er hjemmebagt med MALT naturligvis! På MALT handler det i alt sin enkelthed om det gode håndværk – og ikke mindst om smag – masser af smag! Vores fokus er på gode råvarer og klassisk velsmag – og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Så kom ind og nyd det gode liv … og en lækker frokost, som serveres i hyggelige og uformelle rammer midt i Køge By’s historiske centrum. Vi glæder os til at byde Jer velkommen.
Historien om Torvet 19
I 1800-tallet var der mange brændevinsbrænderier i Køge, da dette var et vigtigt aktiv for kornhandlerne, der som supplement kunne fremstille den tids brændevin . Det benyttede man sig også af på Torvet 19. Her havde ejerne nemlig indrettet en del af bygningen til brændevinsbrænderi. Korn var grundlaget for fremstilling af brændevinen -og biproduktet, den såkaldte Mask, var egnet som foder til køerne, der opholdte sig i gården.
Toldvæsnet kunne i 1869 oplyse, at der dette år blev fremstillet 431.000 potter brændevin i Køge -og til de knap 3100 indbyggere, var der mange beværtninger, hvor man kunne slukke tørsten og det fortsætter den dag i dag!